התשובה נכתבה על ידי הפסיכולוגית לילך קורן
כחלק מפרוייקט שאלות ותשובות
בשיתוף פעולה עם דף הפייסבוק של ‘פסיכולוגיה קלינית מדוברת’.
תוכלו לשלוח שאלה בטופס האנונימי שלנו, ולקבל תשובה מפורטת מפסיכולוג/ית.
שאלה:
אני מתמודדת עם די הרבה כאב בזוגיות שלי. כבר כמה שנים שאני מרגישה בה מאוד לבד. בן זוגי מצידו מצידו מאוד משתדל אבל לי נראה שהוא משקיע במקומות שבכלל לא רלבנטיים. אני כבר לא יודעת אם זה הוא, אם זאת אני או אם זה פשוט ככה לכולם אחרי כמה שנים ביחד וילדים.
היו לי תקופות שהרגשתי ככה גם בקשרים קודמים אבל גם היו תקופות שלא. די ברור לי שאני רוצה עזרה מקצועית. איך אדע האם כדאי לי לפנות לטיפול פסיכולוגי אישי או לטיפול זוגי?
תשובה:
אנונימית יקרה,
את מעלה שאלה מורכבת שרבים עסוקים בה – איך אדע אם המענה הטיפולי הנכון עבורי הוא טיפול פרטני או טיפול זוגי? מדברייך עולה התהייה היכן מקור הקושי – האם זה הוא? את? או שאולי זו המציאות החיצונית – השחיקה שנובעת מקשר ארוך טווח וגידול ילדים? התשובה לשאלה זו מורכבת אך אציע, בזהירות, שככל הנראה “כל התשובות נכונות”. עולמינו הפנימי, מורכב ככל שיהיה, תמיד נמצא בקשר גומלין עם עולמו הפנימי של האחר המשמעותי, וגם, עם המציאות החיצונית – נסיבות החיים אשר משפיעות עלינו. כל אלה יוצרים מעין “קוקטייל” ייחודי, שאין שני לו.
את מתארת חוויה מכאיבה בה את מרגישה לבד בתוך הזוגיות, חוויה שאת מכירה גם מקשרים קודמים. נשמע שיש צורך משמעותי שלך שלא מקבל מענה – הצורך, האנושי והחשוב, בהיות יחד. אכן, “לֹא־טוֹב הֱיוֹת הָאָדָם לְבַדּוֹ”, והרצון שלך למצוא עזרה מקצועית, לא להשאר לבד עם תחושת הבדידות, מסמן זאת. בטיפול, ניתן יהיה להבין יותר את חווית הבדידות שאת מתארת, את מקורותיה, השלכותיה, ובעיקר, להבין איך ניתן לתקשר את הצורך, כך שיקבל מענה מתאים (גם) על ידי בן זוגך.
האם טיפול זוגי יכול להתאים?
עבור טיפול זוגי, ראשית, נדרשת נכונות ומוטיבציה של שני הצדדים להכנס לתהליך טיפולי. תהליך שכזה יכול לסייע בשיפור התקשורת בינכם, בחיזוק האינטימיות ובזיהוי דפוסים “רעילים” בתוך הזוגיות. טיפול זוגי יכול לאפשר גם עבודה אישית, בנוכחות ובתמיכת בן הזוג.
האם טיפול אישי יכול להתאים?
אכן כן. פעמים רבות עבודה פרטנית בטיפול, מובילה לשיפור משמעותי בזוגיות, גם ללא עבודה זוגית. לעיתים קרובות, ככל שאדם מכיר עצמו יותר ומרגיש יותר בנוח בתוך עצמו, מערכות היחסים המשמעותיות מושפעות מכך לחיוב.
אז – כיצד מחליטים?
פסיכולוג אשר עוסק *גם* בטיפול זוגי, יוכל לבצע תהליך של היכרות והערכה ולהמליץ על אפיק ההתערבות היעיל ביותר עבורכם – מפגשים זוגיים, פרטניים, או אולי – גם וגם.
בהצלחה!
התשובה נכתבה על ידי הפסיכולוגית לילך קורן
כחלק מפרוייקט שאלות ותשובות
בשיתוף פעולה עם דף הפייסבוק של ‘פסיכולוגיה קלינית מדוברת’.
תוכלו לשלוח שאלה בטופס האנונימי שלנו, ולקבל תשובה מפורטת מפסיכולוג/ית.